Pagina's

woensdag 16 maart 2016

Een stadje met ecoline en stift

Dit stadjes is gemaakt met ecoline en stift. Een simpele opdracht, geschikt vanaf groep 6 t/m groep 8. In het voorbeeld heb ik alles met ecoline ingekleurd, in de praktijk alleen de achtergrond, en zijn de huizen ingekleurd met stift. Wanneer je alles met ecoline wilt doen, loop je het risico dat de huisjes gaan doorlopen als de ecoline niet eerst goed droogt. Dat maakt het lastiger.
Een paar foto's van het proces. De opzet gewoon met grijs potlood uitvoeren zodat er nog gegumd kan worden. Nog geen details in de huizen aanbrengen.
Als de tekening klaar is, met een WATERVASTE stift alle lijnen overtrekken. Let er vooral op dat er geen gewone stiften worden gebruikt want dat gaat uitlopen. N.B. Op mijn foto's niet te zien, maar nu is het verstandig de ramen en deuren in te tekenen. Dan kunnen deze naar wens wit gelaten worden, of geel ingekleurd worden als je er een nachttafereel van wilt maken. De achtergrond moet dan niet blauw, maar zwart of heel donkerblauw worden ingekleurd.

Dan het inkleuren. Op mijn foto's gedaan met ecoline, in de klas uiteindelijk met stift. Let erop dat er geen twee dezelfde kleurvlakken naast elkaar mogen zitten.
 Als alles ingekleurd is de overige details aanbrengen zoals bijvoorbeeld dakpannen.
Tenslotte de achtergrond inkleuren naar wens, zwart of heel donkerblauw voor een stad bij nacht, of lichtblauw voor het idee van een dag.


Mocht je deze tekenopdracht als les willen geven, dan kun je me mailen op creafrea@ziggo.nl. Ik zal je dan een Powerpoint sturen die je op het digibord kunt gebruiken om de les stap voor stap aan te bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten