Pagina's

vrijdag 5 oktober 2012

Spinnenweb met Ecoline en lijm

In deze tijd zie je natuurlijk heel veel spinnen en spinnenwebben, een leuk onderwerp voor een tekenles en niet moeilijk. Op een vel tekenpapier zet je uit het midden een punt. Vervolgens trek je met liniaal en potlood door de punt allemaal lijnen die over het hele papier lopen. Wijs de kinderen erop dat ze dunne lijntjes moeten tekenen, dat maakt het effect het mooist.
Vervolgens boogjes van lijn tot lijn laten trekken. 
Met hobbylijm trek je alle lijnen op de tekening over; goed laten drogen.
Dan met verdunde groene ecoline de achtergrond (snel) inschilderen. Het hoeft niet netjes, er mag gewoon over de lijnen heen geschilderd worden.
In de nog natte ecoline laat je dan druppels bruine en evt. oranje ecoline vallen. Op deze manier krijg je mooie herfstkleuren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de achtergrond zachtblauw te maken met ecoline. Je zou er dan donkerblauwe druppels op kunnen laten vallen.
Tenslotte met oostindische inkt of met een watervaste stift een spin in het web tekenen. Ik heb zelf hiervoor afbeeldingen van spinnen op het digibord laten zien aan de kinderen. Een goede gelegenheid om de verschillen tussen spinnen en insecten te bespreken en de kinderen te wijzen op hoe een spinnenlijf is opgebouwd.
Natuurlijk kun je me mailen en dan stuur ik je de kant en klare powerpoint toe. Een reactie stel ik natuurlijk zeer op prijs en wanneer je zelf leuke knutselideeƫn hebt wil ik die graag op dit blog ook met anderen delen. Uiteraard vermeld ik dan de bedenk(st)er van het betreffende idee.

Als je volger wordt van dit blog wordt je automatisch op de hoogte gehouden van alles dat hierop gepubliceerd wordt.

Veel knutselplezier, Frea2 opmerkingen:

  1. Jaaa dit is een leuke! Met kleuters is het niet zo evident om ze zelf met de lijm aan de slag te laten gaan als het zo netjes moet, maar als ik dit doe maak ik de tekening met lijm klaar en mogen zij er over schilderen met verdunde ecoline. Een spinnetje wordt er dan opgekleefd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee zusje! Het resultaat is geweldig! XX Annika

    BeantwoordenVerwijderen