Pagina's

zondag 25 mei 2014

Het komt er weer aan, vaderdag!!

Hoog tijd om te beginnen met het vaderdagcadeautje. Deze keer een opbergmap voor post voor vader.
De basis is een stuk stevig karton op A4 formaat. Maak bovenin 2 gaatjes (bijv. met een perforator) en rijg daar een koord of lint door om de map op te hangen. De voorklep van de insteekmap meet 17 x 18 cm. en wordt van hetzelfde stevige karton gemaakt als de achterkant. Aan de onderkant moet op 1 inch (1,25 cm.) een rillijn worden gemaakt. Op deze rillijn 'scharniert' de voorklep. De voorklep kan worden beplakt met gedessineerd papier, ik heb hier gebruik gemaakt van muziekpapier.
De twee zijkanten meten 17 x 15 cm. en moeten in de breedte (dus over de lengte van 15 cm.) ingerild worden op iets meer dan een cm. Ik werk zelf met een rilbord in inches en maak rillijnen op steeds een halve inch dus ong. 1,25 cm. Na het rillen moeten deze stukken als een harmonika gevouwen worden en aan de beide zijkanten van de voorklep worden geplakt. Laat de bovenkant gelijk lopen met die van de klep. Vervolgens eerst de onderkant van de klep op de achterkant plakken en dan de twee 'harmonika' stukken. De klep kan nu open en dicht.


Print op gekleurd papier een pijl uit en knip deze uit. Plak deze aan de bovenkant van de achterkant boven de opening van de klep.
Het lint of koord nog door de gaten rijgen en klaar is het vaderdagcadeau; Post voor Papa!!
Mocht je de les in de klas willen geven en je hebt een digibord kun je via de mail bij mij even de powerpoint opvragen om de les te geven. Ook een copie van de pijl met tekst heb ik voor je, alsmede een variant voor evt. kinderen waarbij geen Papa in beeld is. Zelfs zeg ik dan altijd dat ze het vaderdagcadeau zeker ook aan hun moeder kunnen geven want die is bij hun toch Papa en Mama tegelijk?! Dat maakt het allemaal veel minder pijnlijk voor deze kinderen.
Groetjes Frea


4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal leuk Frea, die ga ik onthouden!.


  gr.LOuise.

  p.s. Je hebt je Spamdetectie nog aan staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frea,
  ik zou graag je powerpoint willen ontvangen van deze knutsel.
  Gr. Paulien.

  BeantwoordenVerwijderen